четвъртък, 4 декември 2014 г.

DIY - Чудите се какви подаръчета да измайсторите за Коледа?

      Миналата година попаднах на изключително вдъхновяваща идея, идеална както за коледна украса също така и за коледни подаръчета за близки и приятели - "снежен глобус в домашни условия". Тази година си обещах да съм по-добре подготвена. Ще са ми нужни малки коледни елхички, изкуствен сняг, дестилирана вода, течен глицерин, брокат и стъклени бурканчета, някои от които ще изрисувам предварително с боички за стъкло. 

    И тъй като на мен ми харесаха и двата варианта на снежен глобус тази година ще напрая и двата :)

   Снежен глобус без вода: За него ще използвам елхичка и изкуствен сняг.  С помоща на лепило ще залепя елхичката за капачката на бурканчето.  Ще изчаквам да изсъхне лепилото и ще добавя малко изкуствен сняг в бурканчето - достатъчно да покрие дъното на моя снежен глобус но не прекалено за да скрие елхичката. Завъртам капачката и готово! 


     Снежен глобус с вода: За вторият вариант избирам празно шишенце, което предварително съм изрисувала с боички за стъкло. В него ще налея дестилираната вода и ще добавя една супена лъжица течен глицерин за да се сгъсти течността. Ще добавя и малко брокат и ще долея вода докато течността достигне ръба на шишенцето. Завъртам силно капачката и разклащам. 


Следва продължение... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...