понеделник, 2 януари 2017 г.

Техники и идеи за рисуване върху тъмно стъкло    Всеки, който в един или друг момент е рисувал стъкло, знае, че повечето цветове боички са прозрачни (при боичките на Marabu за стъкло, например всички цветове са прозрачни, с изключение на бялото и черното, които са покривни). Ето какво прави безцветното стъкло отличен фон за рисуване. Замисляли ли сте се обаче как тогава се рисува върху тъмно стъкло, където стандартните боички просто се губят?

  Бихте могли да използвате комбинирани бои за порцелан и стъкло, които имат по-добра покриваемост от стандартните бои за стъкло. Разбира се бихте могли да използвате и най-обикновени акрилни бои, които да запечатата с лак за декупаж.

   Аз използвам контурни бои. И защо не? Кой е казал, че те са само за нанасяне на контури. 

   И така, там където боичките за стъкло се губят върху тъмния фон, аз рисувам с контурни боички.

   Първа стъпка: Скица - за целта обикновено използвам неутрален цвят, който едновременно ще изпъкне върху тъмния фон, но в същото време ще се прелее в останалите цветове, които ще нанеса след това.


   Втора стъпка: Цвят - с помоща на четка за рисуване (обикновена или дунапренена) нанасям останалите контурни боички. Ако предпочитате, бихте могли да заличите основния контур, който сте използвали за скицата, като го покриете с другите боички. Лично аз предпочитам да го оставя да се вижда. Въпрос на вкус ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...