четвъртък, 10 ноември 2016 г.

НАПРАВИ СИ САМ: есенен глобус от рециклирано бурканче!       Ето как да си направим сами есенен глобус от рециклирано бурканче.

     Ето какво ни е нужно: стъклено бурканче, фигурка, силиконов пистолет, дестилирана вода, глицерин, брокат, канап, лепило, филц. 

     Фигурката се залепя за капачката на бурканчето. Ако е малка можете да я повдигнете, като използвате за основа парче стереопор.

   Бурканчето се пълни с дестилирана вода и се добавя глицерин, докато достигнете желаната гъстота. Зависи от големината на бурканчето. Аз използвах една супена лъжица за моето. Проверете дали не сте сипали твърде много или твърде малко вода в бурканчето, като поставите капачката със залепената вече играчка. След това добавете броката за да създадете желания ефек на "снежен глобус".

    Сложете лепило по ръба на капачката и затворете бурканчето. Оставете го нагоре с капачката докато лепилото изсъхне добре. Обърнете бурканчето и изчакайте час - два, за да се уверите, че не пропуска вода.

    Сега остава само да декорирате бурканчето по ваш вкус. Аз използвах канап и филц за декорация, но може да ползвате и боички за стъкло, да залепите различни мотиви посредством декупажна техника и т.н.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...