четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Декупаж стъпка по стъпка - ръчно декориран дървен поднос

    След дълга пауза ето и новият ми арт проект - ръчно декориран дървен поднос. В следващите редове ще ви разкажа как и вие може да превърнете един обикновен поднос в произведение на изкуството :)

    1. Набавете си нужните материали: акрилни бои, напукващ медиум, лепило и лак за декупаж, салфетка с избрания мотив, четки.


    2. Поставете основния цвят. След като изсъхне нанесете напукващия медиум в една посока.

  
    3. Изчакайте да изсъхне и нанесете втрия цвят акрилна боя в посока перпендикулярна на тази в която сте нанесли медиума. Почти веднага ще видите малки пукнатини, които ще станат по-подчертани докато боята изсъхва.


   4. Щом боята изсъхне може да се заемете с декорацията с избрания от вас орнамент. Нанесете лепилото за декупаж и внимателно поставете предварително изрязания орнамент (използвайте само най-горния слой салфетка). Използвайте суха четка за да го прилепите плътно към повърхността на подноса. Нанесете втори слой лак върху салфетката в посока от центъра към краищата, за да избутате евентуални въздшни балонечта. За да не разкъсате орнамента използвайте четка с мек косъм. Изчакайте лепилото да изсъхне и нанесете лака.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...